Mielensäpahoittaja

By Tuomas Kyrö

  • Release Date : 2011-01-01
  • Genre : Fiction & Literature
  • FIle Size : 0.65 MB
Score: 4.0
4.0
From 21 Ratings

Description

Mielensäpahoittaja ”Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun aurinko paistoi.” Näin alkoi eräs Antti Litjan tulkitseman Kyllä minä niin mieleni pahoitin -kuunnelmasarjan jakso.

Mielensäpahoittaja on 80-vuotias oikeamielinen suomalaismies, joka ehdottaa ystävänpäivän tilalle Pitäydytään omissa asioissa -päivää ja vastustaa moottoritietä, koska ”routavaurio on luontainen nopeusrajoitus”. Jouluna kinkun sijaan tarjottu kalkkuna pahoittaa mielen perin pohjin.

Maailma muuttuu, mielensäpahoittaja ei. Onneksi parhaat asiat pysyvät: hanurimusiikki ja Kuusikodissa vuodeosastolla makaavan vaimon kämmen omassa kämmenessä.

Tuomas Kyrö on antanut totisuudessaan hauskan, liioittelevan ja liikuttavan äänen sukupolvelle, joka teki eikä analysoinut. Se on järjen ja jäärän ääni.

Tutustu kirjaan osoitteessa: http://lue.wsoy.fi/mielensapahoittaja/

Arvosteluotteita

”Kun lukee yhden, on valmis julistamaan Kyrön Suomi-huumorin kuninkaaksi.”
Antti Majander, Helsingin Sanomat

”Mikään ei viihdytä mökkimatkalla niin kuin yli kolmen tunnin sessio Mielensäpahoittajaa autostereoista.”
T. H., Kodin Kuvalehti

”Kyllä ei pitäisi ihmisen joutua elämään ilman Antti Litjan elävöittämää Mielensäpahoittajaa. (…) Tästä ei tuumailu parane.”
Leena Tanskanen, ET-lehti

”Kyrö kiteyttää jotakin oleellista katoavasta kansanperinteestä: näitä miehiä ei kohta enää ole. Äänikirjanakin saatava Mielensäpahoittaja puhuttelee, liikuttaa ja huvittaa.”
Anne Helttunen, Me Naiset

”Tuomas Kyrön huumoriklassikko Mielensäpahoittaja tarjoaa lukijalle osuvia huomioita.”
Laura Honkasalo, Ilona

keyboard_arrow_up